top of page
DB_navnetræk_GREY.png
Husk før du kommer
Senior og kat

Før du kommer
– gode råd, husk før du kommer 


Du kan bidrage til et vellykket undersøgelses- og behandlingsforløb ved at tage stilling til følgende før konsultationen / virtuelt telemedicin/konsultation:

1. Hvad er din hund/kats problem?

2. Hvornår er det startet?

3. Hvordan begyndte det?

4. Er der i dyrets familie fortilfælde af arvelige sygdomme som f.eks. allergi eller hårsækmide-infektion?

5. Hvilken behandling er hidtil givet, og hvordan har den virket?

6. Hvor meget må undersøgelserne på hudklinikken koste?

Prisen for en konsultation varierer afhængigt af hvor lang tid den tager. Førstegangskonsultationen varer omkring en time og koster 3600,- (incl. moms) og dertil kommer diverse laboratorieundersøgelser, som kan være nødvendige, for at diagnosen kan stilles. 

Mange behandlinger kræver opfølgende kontrolbesøg. Har du mulighed for at komme 2-3 gange på hudklinikken (ca. 1200,- per besøg), eller skal kontrolbesøgene foregå hos din egen dyrlæge, hvis det kan lade sig gøre?

Af undersøgelser og behandlinger som kræver flere kontrolbesøg kan nævnes:

- Udredning og behandling af allergi

- Behandling af hårsækmide-infektion

- Udredning og behandling af øregangsbetændelse

7. Hvad er dine forventninger til dit dyrs behandling?

Du skal bl.a. overveje, hvor hurtigt behandlingen skal virke, og hvor meget den må koste.

Hvis din hund/kat har kløe, skal du gøre op med dig selv, om du ønsker en kløefri hund eller kan leve med, at den klør sig fra lidt til noget mere end gennemsnittet.

Nogle behandlinger er måneder om at virke, andre tager blot et par timer, men der kan være stor forskel på bivirkningerne. For eksempel kan en hyposensibilisering mod allergi være 4-5 måneder om at virke, mens binyrebarkhormoner som f.eks. prednisolon virker på få timer. Sidstnævnte har dog som regel som bivirkning, at hunden tisser, drikker og æder mere end sædvanligt, mens medicinen gives.

Behandling af allergi kan koste fra 50 kr. til 1500 kr. om måneden for en 30 kg´s. hund. Desværre er det sådan, at den billigste behandling, binyrebarkhormoner, ikke er helt uskadelig på sigt, og det tilrådes som oftest at forsøge andre behandlinger først. En hyposensibilisering koster typisk omkring 200 kr. om måneden i ren medicinudgift.

Print evt. denne side ud, notér dine svar, og medbring sedlen ved konsultationen. Så er det nemmere at huske.

Vi glæder os til at se dig og til at kunne yde dig og dine kære den bedst mulige hjælp.

8. Vedrørende bedøvelse af hund og kat

Der gøres opmærksom på følgende, når et dyr lægges i narkose.

 

Bedøvelse altid er forbundet med en risiko, også hos hund og kat. Det er i dag heldigvis sjældent at dyr dør under narkose, men det kan ske i usædvanlige tilfælde.

Risikoen ved bedøvelse er størst hos helt unge og ældre dyr samt de brachycephale racer (mops, bulldogs og lign.).

Det anbefales at alle dyr over 5 år får taget en blodprøve inden bedøvelse. Det gøres for at undersøge for evt. skjulte sygdomme, der kan give øget risiko for komplikationer. 

Voksne dyr skal være fastet i 8 timer inden bedøvelse (de må gerne få vand). Det forhindrer at dyret kaster op under bedøvelsen. 

Dyret kan være træt resten af dagen efter bedøvelsen. Det er derfor vigtigt at dyret har mulighed for at komme hjem og slappe i rolige omgivelser, hvor det ikke kommer til at fryse. 

Dyret må gerne få mad når det er friskt igen. Man kan starte med at tilbyde små portioner. Nogle dyr kan have lidt kvalme efter bedøvelse og spiser først dagen efter.  

9. Information om risici ved øreskylning

Selvom øreskylning er en meget sikker behandling, er intet indgreb uden risiko. Eventuelle bivirkningerne efter en øreskylning kan være:

 

Kvalme og opkast.

Skæv hovedholdning.

Svimmelhed og forvirring

 

Enkelte hunde oplever forbigående påvirkning af ansigtsnerverne som løber i mellemøret og kan derfor miste følelsen i dele af ansigtet. I sjældne tilfælde kan tilstanden være permanent.

Sulten hund
bottom of page