top of page

3 calicinosis cutis-patienter på 4 dage!!

Ligesom sidste sommer oplever vi igen i år en bølge af bulldogs med calcinosis cutis i huden. Helt vildt har det været i denne uge, hvor der har været hele 3 patienter på 4 dage Calcinosis cutis er et forholdsvist sjældent symptom, med kalkindlejring i huden, og ses ved sygdommen cushings disease, der skyldes forhøjet cortisol i blodet. Årsagen til kalkindlejringen er ukendt. Lidelsen kan være meget smertefuld, da der udløses en kraftig hudbetændelse.

Vi har mange allergikere, som er på binyrebarkhormon-behandling, og det er naturligvis en del af årsagen til, at vi ser mange med cushings disease.

Bulldogs udgør langt størstedelen af disse patienter. Men, påfaldende er det dog alligevel, at stort set alle de, som kommer hos os med calcinosis cutis er franske bulldogs, engelsk bulldogs og staffordshire bullterriers. I klinikkens sommerblad "Hot skin news" nr. 2 kan du læse mere om dette særlige fænomen, tryk på linket her:


Oplever du samme på dine patienter, hører vi gerne fra dig. Og har du selv en hund med lignende symptomer, må du endelig sige til. Kontakt da klinikken på 69152696

Venligst Huddyrlægerne i Virum

762 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


bottom of page