top of page

Lopper, flåter og andet kravl

På hudklinikken får vi typisk flere henvendelser om forbyggende behandling for lopper og flåter om foråret og sommeren. De fleste dyreejere har efterhånden prøvet noget mod de små parasitter, hvad enten det er på recept eller i håndkøb, som spot-on eller i pille-form.


Der findes en masse midler på markedet, og hvert middel har forskellig effekt. For eksempel kræver nogle midler at lopper og flåter bider sig fast i kæledyret før de dør og falder af, hvorimod andre typer har ”repellerende” effekt, hvor småkravlet holdes væk uden at bide din hund eller kat først. Man kan eksempelvis ønske en repellerende effekt, hvis dyret er allergisk overfor lopper.


Det er forskelligt hvor længe hvert middel har effekt. De fleste har effekt op til 1 måned, men der findes midler med 3 måneders effekt og halsbånd med op til 8 måneders effekt.


Midlerne kan have virkning på alt fra lopper og flåter til skabmider, hårsækmider og endda nogle typer orm. Det er derfor altid en god ide at snakke med dyrlægen om hvilket middel, der giver bedst mening for din pelsklædte ven.


Har du spørgsmål til parasitter hos din hund eller kat, så kontakt Hudklinikken på mail info@dyrlaegeboysen.dk eller 69152696.Ræveskabmide hos hund

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Ræveskab

bottom of page