top of page

Dybe sår på snuden

I starten af året stødte vi på en sjældenhed - nemlig en akut hudsygdom hos hund. Efter bioptering af de påvirkede områder, kunne diagnosen eosinofil dermatitis stilles. Men hvad er det?

 

Billede 1: Sådan så Emma ud, da hendes ejere kontaktede os første gang.

Emmas ejere kontaktede os, da de efter en gåtur opdagede, at Emma havde store sår på snude, ørespidser og ben, som lod til at brede sig.


Billede 2: Her er Emma blevet bedøvet, og skal til at få taget biopsier og blodprøver.

Vi undersøgte Emma, og bedøvede hende for at kunne udtage hudbiopsier og en blodprøve.
Mens vi ventede på svar fra laboratoriet, var vi løbende i kontakt med Emmas ejere for at sikre, at alt gik i den rigtige retning. Det gjorde det heldigvis!


Billede 3: Her ses Emma efter ca. 2 måneders behandling.

Da biopsisvaret kom tilbage var diagnosen eosinofil dermatitis. Det er en såkaldt type 1 hypersensitivitetsreaktion, der er et omgående respons i huden på kontakt med eller indtagelse af noget, som kroppen reagerer på (f.eks. medicin eller insektbid).I Emmas tilfælde kan den være opstået ved, at hun enten har fået spist noget på gåturen uden at hendes ejer har bemærket det, eller at hun - bogstavelig talt - har stukket snuden i noget, hendes hud har reageret kraftigt på.

Heldigvis er det en meget sjælden tilstand hos hunde, og noget, vi ser meget sjældent. Emma er helet rigtig fint og er i dag helt sig selv.
453 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page